Een sportbh is veel belangrijker dan je denkt!

Ik zie zo vaak vrouwen hardlopen of andere sporten beoefenen waarbij het overduidelijk is dat ze geen goede BH dragen. Niet alleen gevaarlijk maar zeker ook oncomfortabel. Of je nou cup A of cup E hebt, een sportbh is voor iedere vrouw belangrijk.

Sporten en je borsten

Wanneer je sport beweeg je actief. Vanzelfsprekend bewegen je borsten mee. Je borsten bevatten geen spieren, maar bestaan uit vetweefsel, bindweefsel, vocht en klieren. Je kunt je borsten niet trainen, omdat er geen spieren zijn die je kunt trainen. Tijdens het sporten kunnen er dus ook geen spieren de beweging opvangen.


Ongecontroleerde bewegingen

Wanneer je sport maken je borsten ongecontroleerde verticale en zijwaartse bewegingen Afhankelijk van het formaat en het gewicht van je borsten, komt er tijdens loop- en springbewegingen veel druk en trekkracht te staan op de huid en het weefsel daar onder. Alleen de huid en enkele dieper gelegen rekbare structuren houden de borsten op hun plaats. Op de langere duur rekt het de huid en het weefsel eronder uit, waardoor de borsten gaan hangen. Wanneer dit is gebeurt, is dit niet meer te herstellen. De opspringende bewegingen van je borsten kunnen ook leiden tot overbelasting van nek en rug, omdat deze onder druk komen te staan.

Waarom een sportbh?

Eén van de belangrijkste aandachtspunten voor een vrouw bij het sporten is daarom dat je borsten goed ondersteund worden. Alleen een professionele sportbeha biedt voldoende steun, om zo de stevigheid van je borsten te behouden. Het dragen van een sportbh verhoogt de comfort tijdens het sporten en je ‘spaart’ je gewone beha’s.

Bewegingen beperken met een sportbh

De sportbeha’s zijn speciaal ontwikkeld om bewegingen tijdens het sporten te controleren. Door het dragen van een sportbeha wordt 74% van de bewegingen opgevangen. Bij een gewone beha is dit slechts 38%. De sportbeha’s geven optimale ondersteuning aan de borsten. Het opspringen van de borsten wordt beperkt, door gebruik van stevige materialen, brede banden en speciale steungordels. Hierdoor bewegen de borsten met je lichaam mee en wordt de kans op overbelasting en beschadiging verminderd.

Materiaalgebruik sportbh

Een gewone beha is niet bedoeld om mee te sporten en zal ook sneller slijten. Het materiaal is daarbij niet berekend op transpiratie. Het materiaal ademt niet en rekt niet mee waardoor het kan gaan schuren op de huid. Ook door de beugels kunnen irritaties ontstaan. De sportbh’s zijn gemaakt van de vochtregulerende materialen zodat de huid droog blijft aanvoelen. Deze materialen zijn erg stevig en gaat ook erg lang mee, was na was.

Sportbh kopen

Geheel betaalbaar zijn ze inmiddels ook, voor een redelijke prijs kan je al bij Hunkemoller een mooie sport BH te vinden. Ook bij de Decathlon of bol.com zijn ze ook goed en betaalbaar.

Heb jij een goede tip voor ons, of wil je iets toevoegen aan dit bericht? Laat het ons dan weten in een reactie onder dit artikel of via de contact pagina!

4 gedachten over “Een sportbh is veel belangrijker dan je denkt!

 • 28 september 2020 om 06:46
  Permalink

  Goed dat je hier aandacht aan besteed Annette! Ik heb zelf een volle cup en vond het vroeger altijd lastig met sporten, omdat alles inderdaad alle kanten op ging. Ik gebruik voor paardrijden en spinnen sport bh’s die extra stevigheid bieden (bij sommige merken is dit dan een level 3) en voor fitness gebruik ik level 2 bh’s. Level 2 geeft alsnog wel wat stevigheid, maar net iets minder. Op dit moment ben ik echt dol op sport bh’s van Hunkemöller en ANita heb er echt tig van in de kast liggen volgens mij, haha!

 • 28 september 2020 om 06:52
  Permalink

  Goed artikel wat ook nog eens goed van pas komt! Ik was afgelopen week al wat aan het rond kijken naar sport beha’s.

 • 28 september 2020 om 06:53
  Permalink

  Vorige week jullie site ontdekt, ik ben fan!!! Ik heb 2 sportbh’s van de Hunkemoller, zitten goed, mooi materiaal en blijven na veel wassen ook mooi!

 • 28 september 2020 om 06:54
  Permalink

  Hi, na diverse slechte, slappe en goedkope sportieve bh’s ben ik op advies van mijn fysiotherapeut (nekklachten) gaan rondkijken voor een betere sport bh. Er ging destijds een wereld voor mij open qua ondersteuning. Ik hou van padded bh’s -zo zie je geen tepels door de stof heen. Ik heb een Anita bh (modelnaam weet ik niet) en een active Freya maat 85G.
  Ik draag de freya bh ook als vrijetijds bh.

Reacties zijn gesloten.