Het Sonja Bakker dieet

Het Sonja Bakker dieet. Wie heeft daar tegenwoordig niet van gehoord. Het Sonja Bakker dieet is dan ook erg populair. Sonja Bakker is een gewichtsconsullente die haar eigen dieet heeft ontwikkeld en met succes. Al twijfel ik erover om te zeggen dat ze eerder afslankboek-schrijfster is gewichtsconsulente met veel kookboeken. Zoals hier, hier en hier, en dat was alleen 2019. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Sonja Bakker dieet algemeen

Sonja Bakker is een gewichtsconsullente die haar eigen dieet heeft ontwikkeld. Dit dieet is tot stand gekomen, nadat Sonja vele verschillende cursussen gevolgd heeft. Het idee achter het dieet is dat er weinig calorieën het lichaam binnen komen, zodat er gemakkelijk kan worden afgevallen. Het is erg belangrijk dat er goed wordt gekeken naar wat er precies gegeten wordt. Zo zal er weinig vet het lichaam binnen komen en zullen er juist veel verse groenten worden gegeten. Het dieet is erg divers. Zo worden er elke dag weer andere producten gegeten. Zo blijft het dieet leuk en makkelijk vol te houden.

Hoe werkt het ?

Wie wil dat het Sonja Bakker dieet succesvol is, zal dit dieet strikt moeten volgen. Sonja Bakker heeft hier een aantal regels voor opgesteld. De hoofdregel van dit dieet is, dat er per dag 3 hoofdmaaltijden genuttigd worden. Het ontbijt, de lunch en het diner. Naast deze 3 maaltijden mogen er ook tussendoortjes genuttigd worden. Wel moeten deze tussendoortjes caloriearm zijn. Een eierkoek is hier een goed voorbeeld van en kan perfect als tussendoortje gegeten worden.

(Ineens moest heel Nederland aan de eierkoeken. Als je daar nou net niet van hield, kwam je redelijk bedrogen uit !)

Het dieet is erg divers. Zo zal er de ene dag geluncht worden met crackers die belegd zijn met vruchtenhagel, terwijl er de andere dag geluncht wordt met een lekkere salade. Alles mag gegeten worden tijdens dit dieet, maar het zijn de porties die in de gaten moeten worden gehouden. Sonja Bakker adviseert om ook veel te drinken tijdens dit dieet. Per dag moet er minimaal 2 liter water worden gedronken.

Maar dat is eigenlijk niet heel erg dieet gebonden; in principe zou iedereen dat moeten doen!

Voor- en nadelen

Voordelen van dieet zijn onder andere dat dit dieet erg divers is. Alles mag worden gegeten, al mogen het niet te grote porties zijn. Er hoeven dus ook geen dure producten gekocht te worden.

Een nadeel van het dieet is dat het lichaam zich wat futloos en slap kan voelen. Je mist af-en-toe een stukje energie. Dit komt doordat er minder calorieën het lichaam binnenkomen dan dat het lichaam eigenlijk gewend is.

Heb jij dit dieet gedaan, met goed resultaat gevolgd. Of juist helemaal niet ?
Laat het ons weten via bericht of via de contact pagina!

Een gedachte over “Het Sonja Bakker dieet

  • 11 augustus 2019 om 11:19
    Permalink

    Mijn man en ik hebben vorig jaar ook het Sonja bakker dieet gedaan, maar bleven beide steken op 5/6 kiloos na drie maanden. Is dat normaal of is dat iets waar je doorheen moet, en hoe lang mag je dit dieet blijven doen???

Reacties zijn gesloten.