Rode peper helpt bij afslanken

Het is wetenschappelijk bewezen dat de Spaanse rode peper helpt om de vetverbranding te stimuleren. Nu blijkt ook dat wanneer je regelmatig de hete peper eet wanneer je een dieet volgt, dit helpt om het jojo-effect te voorkomen. En het mag natuurlijk gewoon lekker door je eten, dus je hoeft het niet als een rauw worteltje op te knagen. 

Van de mensen die lijnen heeft maar liefst vier op de tien vrouwen last van een jojo-effect. Dat voortdurend afvallen en weer aankomen komt door een verschil in energiebalans. Tijdens het diëten neem je minder energie tot je. Als gevolg daarvan gaat je lichaam gaat zuiniger leven en verbrand je minder energie. Doordat je wel meer energie verbruikt dan je hebt opgenomen, val je toch af.

Wanneer je daarna weer overstapt op een normaal eetpatroon en weer meer gaat eten, is het lichaam nog steeds ingesteld op de zuinige manier van energie verbranden. Daardoor vliegen de kilo’s er weer aan en vaak komen er zelf extra kilo’s bij….. Zeer ongewenst natuurlijk! De stof capsaïcine, dit is de stof in de rode peper die ook het hete gevoel geeft, kan helpen dit verschijnsel te voorkomen.

Het toevoegen van de chilipeper aan je eten zorgt er namelijk dat je lichaam in actie blijft en het energieverbruik vrijwel gelijk met het oorspronkelijke niveau. Zo kan het afvallen dus ook net een beetje sneller gaan. Maar belangrijker nog; wanneer je dus weer terug gaat je normale eetpatroon wordt het jojo-effect afgeremd. Bijkomend voordeel; rode peper het honger gevoel.
Heb je hier zelf iets aan toe te voegen, laat het ons weten via bericht of via de contact pagina!