Afvallen met citroensap

Warm water met citroensap helpt met afvallen. Maar er zijn nog meer voordelen. Hier lees je de voordelen van het drinken van water met citroen. Ben je specifiek geïnteresseerd in het effect van citroen of gewichtsverlies? Hoe citroensap helpt met afvallen lees je in het artikel ‘warm water met citroensap afvallen’.

Citroen zorgt voor een beter humeur

De geur van citroen zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt en een heldere geest krijgt. Zoals meerdere geuren worden gebruikt om bijvoorbeeld te ontspannen, zorgt de citroen voor extra energie en blijdschap. Daarnaast zorgt de citroen ervoor dat je voeding beter kan verteren. Het verteren van voeding kost je lichaam veel energie. Omdat dit proces eenvoudiger verloopt, houd je meer energie over voor leuke dingen.

Citroen helpt met genezing

Citroen is een bron van vitamine C. Deze vitamine is belangrijk voor het behouden van een gezond lichaam. Zowel botten, weefsel als anti-ontsteking: vitamine C speelt hierin een belangrijke rol. Water met citroensap drinken helpt om gezond te blijven of bij het genezingsproces na stress of een ongeluk.

Frisse adem

Pas wel op dat citroensap het tandglazuur aantast (drink liever met een rietje en neutraliseer na het drinken met bijvoorbeeld een paar slokken water). Maar: citroensap helpt bij het krijgen van een frisse adem. De antibacteriële werking zorgt voor een gezonde mond hygiëne. In sommige gevallen heeft citroen geholpen bij het tegengaan van kiespijn als gevolg van een ontsteking.

Hydratatie

Veel soorten drank zorgen ervoor dat je lichaam uitdroogt. Dit heeft tot gevolg dat je je vermoeid voelt, jezelf lastig kan concentreren, last hebt van een slechte spijsvertering of slecht kan slapen. Warm water met citroen zorgt ervoor dat je lichaam goed gehydrateerd blijft en je je weer gezond en fit zult voelen.

Afvallen

Citroenen bevatten veel pectines. Dit is het stofje wat de hersenen zegt dat je een vol gevoel hebt of voldoende hebt gegeten. Doordat het pectine niveau hoger is zul je dus minder trek krijgen. Daarnaast zul je sneller gewicht verliezen door het drinken van warm water met citroen.