Afvallen op meerdere manier!

Wat is de beste manier om af te vallen?
Denk jij regelmatig ‘hoe val ik snel wat kilo’s af?’, of wil je juist rustig aan afslanken met gemiddeld een kilo per week? Er zijn zoveel mogelijkheden, dat je soms door de bomen het bos misschien niet meer ziet. We zullen hier zoveel mogelijk afslankopties beschrijven, zodat je een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden om af te vallen. En we zullen toelichten wat we zelf hebben getest om af te slanken. Omdat het zoveel is, zullen we de opties regelmatig bijwerken met nieuwe afslankmethodes en afslankervaringen. 

Vergeet niet:
kies de afslankmethode die bij jou past!
Alleen dan hou je het afvallen vol en kan ook jij je eigen ideale gewicht bereiken. 

Afvallen met afslankpillen

Afslankpillen, detoxpillen, vetblokkers, pillen die de stofwisseling stimuleren; het aanbod is gigantisch groot! Of je ook echt goed afvalt met afslankpillen? Onze ervaring is dat het wel ondersteunend effectief kan zijn, dat je bijvoorbeeld makkelijker op gewicht blijft met de afslankpillen. Alleen pillen slikken en je eetpatroon niet aanpassen, daar zal je niet veel kilo’s mee verliezen. 

Afvallen met afslankcremes

Afslankcrèmes zijn niet echt geschikt om kilo’s mee af te vallen. Wel kan het zorgen voor een strakkere huid en wat centimeters verlies in omvang. Wij hebben zelf de Reshaping Body Slimming Treatment van Collistar getest met 8 personen. We zijn bijna allemaal wel wat centimeters in omtrek kwijtgeraakt en de huid voelde ook zachter en gladder aan. Je moet alleen wel blijven smeren om het resultaat vast te houden. Dus ben jij gek om smeren, dan kan een afslankcrème zeker effectief zijn om huid wat strakker te krijgen.

Afvallen met dieetboeken

En wat zijn er veel dieetboeken of andere boeken die je helpen om af te slanken om vele verschillende manieren. Denk aan Sonja Bakker, Dr. Frank, Paleo, Het Geheim van Slanke Mensen, 5-2 vastendieet, het detox-dieet en ga zo maar door…. Zelf hebben we ook wel eens wat dieetboeken geprobeerd, maar vinden het toch lastig om het afvallen goed vol te houden met alleen een boekje.
Je legt het boekje namelijk zo makkelijk uit zicht. Maar als jij je goed aan de regels van de afslankmethodes houdt die in de dieetboeken staan omschreven, dan is de kans wel groot dat je ook echt afvalt.

Afvallen met maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers kunnen een goed hulpmiddel zijn om af te slanken. Je hoeft niet na te denken, je weet precies wat je per dag mag en hoeveel calorieën er in de maaltijdvervanger zitten. Vaak gaat het om crashdiëten, maar er zijn ook maaltijdvervangende diëten waarbij je meer calorieën tot je neemt en waarbij je ook wordt gestimuleerd om daarnaast ook ‘normaal’ te eten. Denk dan met name aan de avondmaaltijd met veel verse groente.

Afvallen met thuis sporten

In de afslankwereld worden er ook steeds weer nieuwe apparaten bedacht om thuis te sporten en daarmee af te vallen. Wie heeft er nu niet wel een naar TelSell gekeken en gedacht ‘zou je daar echt van afvallen?’. En natuurlijk; als je maar genoeg beweegt en er lekker gezond bij eet, zal zo’n afslankapparaat je echt wel helpen met een strakker en gespierder lichaam. Houd er wel rekening mee dat spieren zwaarder wegen dan vet en je waarschijnlijk dus niet meteen in kilo’s veel lichter zal wegen. Daar staat tegenover dat sporten je sowieso een goed gevoel geeft en dat is ook veel waard! 

Belangrijk is wel dat je de hoeveelheid calorieën die je verbrand tijdens het (thuis) sporten, niet overschat. Het blijkt namelijk dat we soms de neiging hebben onszelf te belonen na het harde werk en je daarmee al snel weer meer calorieën eet dan je met het bewegen hebt verbrand.

Wat hebben wij tot nu toe getest; HipNthigh, 7 minutes work out, hoelahoep. Met HipNthigh volg je een online programma (van ongeveer 15 minuten per dag) en doe je oefeningen met een elastiek tussen de benen. Wij vinden het leuk en je merkt zeker verschil in fitheid en kracht in je benen. De 7 Minutes Work Out is pittig en niet alle oefeningen lukken, maar je voelt al wel in 7 minuten dat je echt wat gedaan hebt. Dan tot slot de hoelahoep; heel leuk om te doen (als je er handig in bent), maar je wordt in het begin wel wat beurs bij de heupen. Daardoor is de aanbevolen 20 minuten per dag nog geen optie voor mij…

Afvallen met een diëtist(e)

Diëtistes zijn echt gespecialiseerd in het hele proces rondom voeding en gezond eten. Of je nu wilt afvallen of juist wilt aankomen of om medische redenen een dieet nodig hebt, een diëtiste kan je daar goed bij helpen. Er zijn tegenwoordig veel ‘voedingsdeskundigen’ waar je bij terecht kan. Een voedingsdeskundige ben je al snel met een korte opleiding, en sterker nog; die titel is vrij om te gebruiken voor iedereen die advies wil geven op het gebied van voeding en/of afslanken. Een diëtiste is daarentegen iemand die er echt voor heeft gestudeerd en je veel breder en ook medisch kan adviseren. Je mag jezelf dan ook alleen diëtist(e) noemen als je de opleiding hebt afgerond. 

Afvallen met behulp van een diëtist is prettig voor mensen waarbij er meer speelt dan ‘even twee kilo minder voor de zomer ‘. Diëtistes begeleiden je met goede voeding, het mentale stuk en de motivatie om het dieet vol te houden en ook echt af te vallen.

App’s om af te mee af te vallen

Afslankapp’s. Er is ondertussen al een ruime keuze in de app’s die je helpen af te vallen; zowel gratis als betaald. Op onze site vind je een greep uit de verschillende app’s. We hebben zelf de Eetwijzer (gratis) en WeightWatchers getest. Die werkt heel handig om precies te weten hoeveel calorieën je eet! Wat ik daarbij zelf mis is de mogelijkheid om je sportactiviteiten er ook bij te zetten, die de verbruikte calorieën aangeeft. Die optie heeft de WeightWatchers wel in de app. Alleen voor WeightWatchers betaal je elke maand. Je krijgt je eten en het sporten uitgerekend in ProPoints, dat werkte voor ons ook stimulerend.

Afvallen kan natuurlijk op meer manieren….

We zijn er natuurlijk nog lang niet met alle afslankmogelijkheden, maar we wilden vast een beginnetje maken. We zullen deze pagina regelmatig bijwerken met andere afslankmethodes en onze afslankervaringen!