Bloemkool puree als koolhydraten vervanger!
Bloemkool puree zo gezond, zo simpel en zo lekker!
Wil jij minder koolhydraten eten en zoek je naar alternatieven voor de aardappels, rijst of pasta? We hebben een lekker recept voor bloemkoolpuree.
Maar eigenlijk is het puree van van bloemkool en pastinaak. Makkelijk te maken, snel klaar en echt lekker. Zelf mijn kinderen eten het graag!
- 2 pastinaken
- kleine bloemkool (of 3/4 van een grote bloemkool)
- 1 blokje groentebouillon
Schil de pastinaak en snijd deze in stukjes. Snijd de bloemkool in stukken.
Zet een grote pan met water op het vuur (voldoende water om de groente net kopje onder te krijgen) en doe het bouillon blokje erin.
Laat alles ongeveer 10 minuten koken. Prik nog even in de pastinaak of die gaar is. Is het gaar, giet dan het water af maak het geheel met de staafmixer tot een zachte puree.
Je kan deze bloemkool puree echt overal mee combineren, net als gewone aardappelpuree. Simpel en bijna de helft minder koolhydraten.
Heb je het gerecht gemaakt, of heb jij een hele goede variatie gemaakt op ons bloemkoolpuree recept laat het ons dan weten, leuk!