Het SoepDieet

Iedereen die wel eens een dieet heeft gedaan, kent het soepdieet. Dit komt mede door de werking van dit dieet. Precies zoals het klinkt zit het in elkaar: je verliest gewicht door het eten van soep. Alleen soep.

Algemene informatie

Bij het soepdieet, mag je 7 dagen lang alleen maar caloriearme soep eten, elke dag.
Maar je mag dan wel weer zoveel soep eten als je wilt. Doordat jouw lichaam te weinig calorie├źn binnen krijgt, zal het op een gegeven moment vet gaan verbranden. Dit is ook het uiteindelijke doel van dit dieet. Aangezien het lichaam wel bepaalde voedingsstoffen nodig heeft, mag je het dieet maar 7 dagen achter elkaar volgen. Waarna je een aantal dagen weer normaal moet eten (rustdagen). Besef goed, die heeft je lichaam weer nodig om op kracht te komen. Mocht je na twee weken nog niet op het gewenste gewicht zijn dan kan je het nog een week doen, maar wel eerst een rustweek. Dus niet achter elkaar door. Besef goed dat het een behoorlijke aanslag is op je lichaam, blijf het dan ook niet te lang volgen! En kies het moment van starten zorgvuldig.

De werking van het soepdieet

Om het gewenste resultaat te behalen met het soepdieet, zijn er een aantal spelregels! Het soepdieet moet dan ook echt 7 dagen achter elkaar gevolgd worden en hier mag niet van afgeweken worden.

  • Je volgt het dieet zeven dagen, zonder van het soeppatroon af te wijken.
  • Tijdens het dieet mag je gewoon fruit eten.
  • Pas op de vierde dag mag je bananen eten.
  • Geen Alcohol, Brood, Frisdanken.
  • Drink voldoende water, thee of koffie (met mate)

Bouillon

Tijdens het dieet mag je allemaal maar soep, een soort van bouillon. Je mag aan de bouillon zelf nog groente toevoegen, wat het leven weer een stuk leuker maakt. Vul het aan met je favoriete groente en het is ineens een stuk prettiger. Om je een idee te gegeven watvoor soep je mag eten: dit is bijvoorbeeld een soepdieet soep! Tijdens het soepdieet mag je wel fruit eten, maar helaas geen bananen. Bananen mag je alleen op de vierde dag van het dieet eten (maximaal 8). Uiteraard moet je goed drinken, waarbij water de voorkeur heeft. Maar thee, koffie of fruitsap mogen ook behalve alcohol. Alcohol moet zoveel mogelijk worden gemeden. Helaas!

Heb jij dit dieet gedaan, met goed resultaat gevolgd. Of juist helemaal niet ?
Laat het ons weten via bericht of via de contact pagina!

Allemaal aan de soep, of niet?